Шие шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг шие пюресі үшін 200 г қант Бірінші әдіс: Сабақтар жуылған шиеден алынады, аз мөлшерде сумен құйылады және қақпақ астында жұмсарғанша қайнатылады. Содан кейін шие електен сүртіледі, 1 кг пюреге 200 г түйіршіктелген қант қосылады, араластырылады және зарарсыздандырылады. 1 кг қайнатылған шие 200 г түйіршіктелген қант үшін Екінші әдіс Жуылған шиенің сабақтары, тұқымдары алынып, аз мөлшерде сумен қайнатылады, содан кейін қантпен араластырылады) және зарарсыздандырылады. Шырын банкаларға құйылады, шеттері сүртіледі, қақпақтары қатайтылады, 15 минут ішінде 85 С температураға дейін қыздырылады (Көлемі 720 мл банка үшін есептеледі) және осы температурада 20 минут зарарсыздандырылады немесе шырын кастрюльде 90 С температураға дейін қызады, бұл температура 5 минут ұсталады, содан кейін стерильденген банкалар дымқыл сүлгімен оралады, банкалардың шеттері сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, салқындатылады. Қолданар алдында шырын 1: 1,5 қатынасында сумен немесе содамен сұйылтылады.