Алма шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг пюре үшін - 150 - 200 г қант, 1/2 - 1 шай қасық лимон қышқылы Алманың зақымдалған бөліктерін, сабақтары мен гүл шоқтарын алып тастайды, алмаларды жақсылап жуады, кесектерге кеседі, аздап су құйып, кастрюльге салады (Ең жақсысы тефлон) немесе автоклавта жұмсақ болғанша қайнатады. Содан кейін олар шырын сыққыштан өткізіледі. 1 кг картоп пюресі үшін 150 - 200 г қант, 1/2 - 1 шай қасық лимон қышқылын қосып, жақсылап араластырыңыз. Шырын банкаларда компот сияқты зарарсыздандырылады: а) Толтырылған, жабық банкалар жылы сумен зарарсыздандырылған ыдысқа салынып, 15 - 20 минут ішінде 85С-қа дейін қыздырылады және осы температурада 20 минут зарарсыздандырылады (720 мл банкалар үшін есептеу), зарарсыздандыру аяқталғаннан кейін банкалар алынып, салқындатылады. б) Шырын кастрюльде 90С дейін қыздырылады, берілген температурада 5 минут ұсталады, содан кейін дереу дымқыл сүлгімен оралған банкаларға құйылады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар дереу қатайтылады, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. . Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді. Қолданар алдында сумен немесе содамен сұйылтыңыз.