Тәтті-қышқыл салмада стерильденген саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құю (1 кг саңырауқұлаққа): 0,35 л су, 0,15 л 8% сірке суы, 8 г тұз (1 шай қасық), 30 г қант (2 - 3 шай қасық) Дәмдеуіштер мен қоспалар (Литрлік банка үшін): 1 лавр жапырағы, 1 шай қасық сары қыша тұқымы, 1/4 шай қасық хош иісті бұрыш. 3 - 4 бұршақ қара бұрыш, дәміне қарай пияз, желкек кружкалары, сәбіз және т.б. Саңырауқұлақтар жиналғаннан кейін 24 сағаттан кешіктірілмей зарарсыздандырылады. Орманда тазартылған саңырауқұлақтар үйде тағы бірнеше рет суық сумен жуылады, ұсақ саңырауқұлақтар бүтін күйінде қалдырылады, тек аяқтары кесіледі, үлкендері 2 немесе 4 бөлікке кесіледі. Пісірілген саңырауқұлақтарды қайнаған тұздалған және қышқылданған суда 5 - 7 минут қайнатады (қаттылығына байланысты) (1 литр суға 20 г тұз және 1 шай қасық лимон қышқылы немесе 8% сірке суы, саңырауқұлақтар ағаруы үшін). Содан кейін олар суық суға батырылады, салқындатылады және кептірілгеннен кейін таза банкаларға салынады. Саңырауқұлақтар шайылған дәмдеуіштермен және жоғарыда аталған қоспалардың бір бөлігімен ауыстырылады, ыстық ыдысқа құйылады (Қант пен тұз қосылған су қайнағанша қыздырылады, сірке суы қосылады және қайтадан қайнатылады, сірке суы буланып кетпес үшін сірке суы қайнатылмайды). барлық саңырауқұлақтар толығымен су астында қалды. Банкалар дереу жабылып, ыстық сумен зарарсыздандырылған ыдысқа салынып, зарарсыздандырылады. Литрлік банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 98С дейін қыздыру - 20 минут, 98С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 35 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 25 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады.