Жаңғақ компоты 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Құю: 1 литр суға 2 кг қант, 1 шай қасық лимон қышқылы
Сипаттамасы күшті инемен және 14 күн бойы шаймалау үшін қалдырылады. Су күн сайын ауыстырылады. Шаймалаудың соңында жаңғақ қабығы қоңыр немесе қара түске боялуы керек. Жаңғақтар сүзіледі, кептіруге қалдырылады және инеден сырғып кеткенше суда қайнатылады. Содан кейін оларды суық суға салқындатып, кептіру үшін шығарады. Жаңғақтар банкаларға құйылады, ыстық ыдысқа құйылады (Шайылған дәмдеуіштерді салуға болады) және банкалар жабылады. Ыстық сумен зарарсыздандыратын ыдысқа орнатады және зарарсыздандырады. Банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 90 С дейін қыздыру - 20 минут, 90 С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 40 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 35 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады.