Тәтті-қышқыл құйылған колраби
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір литрлік банкаға: 1/2 шай қасық сары қыша дәндері, 2 түйір қара бұрыш, 2 түйір хош иісті бұрыш, 1/2 лавр жапырағы, 2 пияз тілімі, капсикум немесе ұнтақталған қызыл бұрыш 1 құяды - 60% колраби мен 40% құю кезінде: 1 литр суға 0,23 - 0,3 л 8% сірке суы, 20 г тұз және 100 г қант Құю I1 - 75% колраби мен 25% құю кезінде: 1 литр суға 0,3 - 0,33 л 8% сірке суы, 25 г тұз және 120 г қант Жуылған колраби тазартылады, призмаларға немесе басқа пішіндерге кесіледі, қайнаған тұзды суға батырылады (1 литр суға 10 г тұз) және жұмсақ болғанша қайнатылады. . Жұмсақ колраби алынып тасталады, суық сумен шайылады, кептірілгеннен кейін қыздырылған таза банкаларға шашырайды, шайылған дәмдеуіштер мен туралған пиязбен ауыстырылады және ыстық ыдысқа құйылады. Банкілерді жауып, ыстық сумен зарарсыздандыратын ыдысқа салады және зарарсыздандырады. Банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 90С - 20 минутқа дейін қыздыру, 90С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 25 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 20 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады. Колраби гарнир ретінде одан әрі өңдеусіз тұтынылады.