Маринадталған өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 литрлік банкалар үшін - 2,4 литр су, 1,1 г қант, 0,5 л 6% сірке суы, 25 г тұз, 1 банка үшін: 3 - 4 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын Біз тығыз, зақымдалмаған, толық піспеген өріктерді таңдаймыз. Дәмдеуіштерді таза банкалардың түбіне, сосын тұтас, тұқыммен, жуылған өрікке салып, үстіне ыстық (кем дегенде 70С) тұздық құйыңыз. Банкаларды қақпақпен жауып, зарарсыздандыру үшін 50 - 60С дейін қыздырылған суы бар кастрюльге салыңыз. 90С температурада 35 - 40 минут зарарсыздандырады. Кәстрөлдегі су деңгейі банка мойнының жоғарғы жағынан 3 см төмен болуы керек. Стерилизациядан кейін қақпақтар оралып, банкалар төңкеріліп қойылады.