Консервіленген жасыл бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр құю үшін - 3 г лимон қышқылы, Біз жасыл бұршақтың біркелкі жасыл түске боялған, жас қантты нәзік дәндері бар жаңа піскен бүршіктерін аламыз. Піскен және піспеген бүршіктерді сұрыптаймыз. Піспеген бүршіктер қабығынан тазартылады, зақымдалған, бүлінген дәндер мен қақпақшалар жойылады. Бұршақ дәндері дуршлагқа құйылады, салқын сумен жуылады, содан кейін бұршақ қосылған дуршлаг 3 минутқа батырылады. тұз және қант қосылған қайнаған суға (1 литр суға - 1,5 ас қасық тұз және 1,5 ас қасық қант). Ыстық күйінде жалтыратылған бұршақты банкаларға салып, 1 литр құюға 3 г лимон қышқылын қосып, ағартқаннан кейін қалған ыстық сумен құяды. Банкалар мойынның жоғарғы жағынан 1 см төмен толтырылады. Содан кейін дайындалған қақпақпен жабыңыз және зарарсыздандыру үшін кастрюльге салыңыз. Ыдыстағы судың бастапқы температурасы кем дегенде 70С болуы керек, ал 105 - 106С температурада зарарсыздандырылады (Суға 1 литр суға 350 г тұз қосылады). Сыйымдылығы 0,5 л банкаларды зарарсыздандыру уақыты 3,5 сағатты құрайды. Стерилизациядан кейін банкалар дереу тығындалады және салқындатылады. Банкаларды салқындату - ауамен.