Аршылған қызыл қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық үшін: 1 литр суға 30 г ас тұзы, 2 г лимон қышқылы, 10 г қант, 1 литр шырынға - 20 г тұз, 1,5 г лимон шырыны, қызанақтан 10 г қант, теріні алып тастаңыз. Ол үшін қызанақты дуршлагқа немесе дәке пакетке салыңыз, алдымен қайнаған суға 1 - 2 минут, содан кейін суық суға 3 - 5 минут салып қойыңыз. Тері оңай кетеді. Аршылған қызанақтарды шайып, банкаларға салып, қайнаған тұзды ерітіндімен немесе ыстық қызанақ шырынын құйып, қақпақтармен жауып, аздап қайнаған суға қыздырады: жарты литрлік банкалар - 15 минут, литрлік банкалар - 20 минут, содан кейін тығындап, салқындатады. . Томат шырынын дайындау үшін: қабылданбаған піскен жемістерді алыңыз, төртке бөліңіз, кастрюльге салыңыз және араластыра отырып, 5 - 10 минут қайнатыңыз, ыстық күйінде дуршлаг немесе ұсақ електен өткізіп, қайтадан қыздырып, қызанақтың үстіне құйыңыз. Бір литрлік банкадағы шикізатты тұтыну: қызанақ - 700 г, тұз - 10 г, құюға арналған қызанақ шырыны - 320 - 340 г, лимон қышқылы - 1 г.