Қияр сусыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 5 л қияр шырыны, 4,4 л қызанақ шырыны, 400 г қызыл тәтті бұрыш пюресі, 120 г қант, 80 г тұз. Қиярды жақсылап жуып, қалыңдығы 2-3 см тілімдерге бөліп, ащысын кетіру үшін тұзды суға (1 литр суға 20 г тұз) салып қойыңыз. Содан кейін қиярды сумен шайыңыз, ұсақтап, шырынын алыңыз. Алынған шырынды қайнатыңыз, 30-35 ° дейін салқындатыңызБірге және фланель арқылы сүзіңіз. Қызанақты жақсылап жуыңыз, сабағын алыңыз. Ұсақталған қызанақты эмальданған ыдысқа салыңыз, 70-72 ° дейін қыздырыңызС және шырынын алыңыз, ол үшін қыздырылған массаны қалың електен сүртіңіз. Бұрышты жуыңыз, тұқымын тазалаңыз, бұрышты қайнаған суға салып, 12-15 минут қайнатыңыз. содан кейін бұрышты ұсақтап, електен сүртіңіз. Қияр мен қызанақ шырындары мен бұрыш пюресін жақсылап араластырыңыз, тұз бен қант қосыңыз, 90 ° C дейін қыздырыңыз және дайындалған банкаларға немесе бөтелкелерге құйыңыз. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 25 минут. литрлік - 35, үш литрлік - 50 мин.