Ащы маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 кг қияр, 250 г аскөк, 15 г эстрагон көк, 15 г желкек тамыры, 1-2 бас сарымсақ, 15-20 г қыша тұқымы, 3-5 г қара бұрыш.
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 8 литр су үшін - 1,4 литр ас сірке суы, 250-400 г. тұз, 300-500 г. қант. Жаңа піскен қиярды жақсылап жуыңыз, тігінен дайындалған банкаларға салыңыз. Аскөкті ұзындығы 10-15 см кесектерге кесіңіз де, эстрагонмен бірге банкалардың түбіне, сосын үстіне қойыңыз, қалған дәмдеуіштерді түбіне салыңыз. Қияр банкаларын қайнаған тұздықпен толтырып, 90 ° C температурада пастерлеңіз: литрлік және екі литрлік банкалар - 20-25 минут. үш литрлік - 30-35 минут.