Тұздалған қышқыл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 кг қияр, 60 - 70 г қарақат немесе жүзім жапырақтары, емен немесе шие жапырақтары, аскөк, 50 г желкек тамыры. Құюдың құрамы: 10 литр су үшін - 300 - 500 г тұз, 200 - 300 г қант, 15 - 20 г шарап немесе лимон шырыны. Жаңадан жиналған қышқылдарды жақсылап жуып, 8 - 10 жерден шаншып, 2 - 3 сағат бойы салқын суға салып қойыңыз. Дайындалған жемістерді бір-біріне тігінен банкаларға салыңыз. Дәмдеуіштерді түбіне, содан кейін үстіне қойыңыз. Үстіне шеңбер мен қысымды қойыңыз. Суық құйып құйып, 18 - 20С температурада 1 - 3 күнге қалдырыңыз. Содан кейін қиярды суық жерге ауыстырыңыз. 25 - 30 күннен кейін қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: литрлік банкалар - 10 минут, үш литрлік банкалар - 15 - 20 минут.