Маринадталған қышқыл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 10 кг қышқыл, 300 - 400 г аскөк, 30 г эстрагон, 30 - 35 г желкек жапырақтары мен тамырлары, 15 г құрғақ немесе 45 г жаңа піскен қызыл ащы бұрыш, 15 - 30 г қыша дәндері, 3 - 5 г қара бұрыш, 1 бас сарымсақ. Құюдың құрамы: 10 литр су үшін - 5 - 6 литр ас сірке суы, 120 - 160 г тұз, 120 - 160 г қант. Барлық дәмдеуіштер жаңа піскен болуы керек, тек аскөк тұқыммен ауыстырылуы мүмкін. Барлық дәмдеуіштерді міндетті түрде қою керек, әйтпесе қиярдан сірке суының жағымсыз иісі шығады. Ұзындығы 5 - 7 см жас сау қиярды жақсылап жуып, банкаларға мықтап (тігінен) салыңыз. Әрбір банка үшін бірдей мөлшердегі қиярды таңдаңыз. Жаңа аскөкті ұзындығы 10 - 15 см кесектерге кесіңіз. ал эстрагонмен бірге банкалардың түбіне, сосын үстіне қойыңыз. Желкек жапырақтары мен ұсақталған тамырларын, сарымсақ, қыша мен бұрышты түбіне салыңыз. Қайнаған тұздықпен банкаларды қиярмен толтырып, 85 градусқа пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 10 минут, литрлік және одан да көп - 12 - 15 минут.