Консервіленген туралған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12462-1.webp)
Өнімдер Біркелкі піскен қиярды сабағынан кесіп алып, көлденеңінен немесе ұзындығы бойынша кішкене біркелкі кесектерге кесіп, эмальданған ыдысқа салып, 1 кг қиярға 30 г таза ас тұзы (жоғары сапалы) мөлшерінде тұздайды, араластырады, таза сүлгімен жауып, 12 - 14 сағат.
Сипаттамасы Аскөк пен желкек жапырақтары ұзындығы 4 см кесектерге, пияз бен сарымсақ табақтарға кесіледі. 0,5 л банка 1 л банка 3 л қияр 310 г 630 г 1900-2000 пияз 30 60 180 сарымсақ 10 20 60 қара бұрыш 2 дана 4 дана 12 дана құю су 200 400 1200 тұз 15 30 90 қант 10 20 60 5% сірке суы 30 60 180 Жасыл және қара бұрыш банкалардың түбіне қойылады. Алынған шырын қиярдан ағызылады және қияр банкаларға салынады, туралған пияз мен сарымсақ табақшаларына ауыстырылады, ыстық құяды. Банкалар 0,5 л - 8 минут, 1 л - 9 минут, 3 л - 12 минут зарарсыздандырылады.