Пияз, шөптер мен сарымсақ қосылған жаңа қияр салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банка үшін 0,5л - қияр - 400 г, пияз - 35 - 40 г, шөптер (аскөк, ақжелкен) - 10 г, тұз - 5 г, ащы қызыл бұрыш - 1 ұсақ немесе 1/2 ірі, сірке суы 6% - 20 г, күнбағыс майы - 55 г, қара бұрыш - 2 дана., сарымсақ - 2 тілім. Жаңа піскен, сау, тұқымы дамымаған, жасыл және ақ түсті қиярларды сапасына қарай сұрыптайды, жуады, қиярдың бір бөлігімен сабағы мен гүл шоқтарын алып тастайды және қалыңдығы 0,5 - 1 см дөңгелектерге кеседі. Сарымсақ жапырақты жапырақтардан тазартылады, тамыр қабығы кесіледі, жуылады. Ірі тілімдерді 3 - 4 бөлікке кеседі. Пияз тазартылады, жуылады, ені 0,5 см дөңгелектерге кесіледі. Аскөк пен ақжелкен жасылдары сұрыпталады, мұқият жуылады және кішкене кесектерге кесіледі. Барлық көкөністер мен шөптерді эмальданған ыдысқа жайып, тұз, сірке суын қосып, жақсылап араластырғаннан кейін банкаларға салады. Бұрын құмыраның түбіне ащы бұрыш салынып, 2 ас қасық күнбағыс майы құйылады. Толтырылған банкалар қақпақтармен жабылады және 100 градуста зарарсыздандырылады: банкалар 0,5 - 12 минут, 1 литр - 20 минут. Жаңа піскен қияр салаты дайын тағамдар ретінде пайдаланылады немесе ет және балық тағамдарымен бірге беріледі.