НЕЖИНСКИЙ салаты. (шілде-тамыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12463-1.webp)
Өнімдер 0,5 литрлік банкаларға 2-3 данадан салыңыз. қара және хош иісті бұрыш, содан кейін біркелкі бөліктерде - туралған қияр, пияз, аскөк, 3/4 шай қасық таза ас тұзы, 1/2 шай қасық қант, 2 ас қасық қосыңыз. қасық 5% сірке суы, лавр жапырағының жартысы және қайнаған судың қажетті мөлшерін қосыңыз.
Сипаттамасы Салаттың құрамына қияр (1400 г), пияз (750 г), жас аскөк (20 г), қара және хош иісті бұрыш және лавр жапырағы (4 банка үшін 0,5 л) кіреді. Құрамдас бөліктер шикі күйінде салынады. Қияр қалыңдығы 3 мм дөңгелектерге немесе жартылай шеңберлерге, пияз - қалыңдығы 3 мм-ге дейінгі табақтарға, жас аскөк ұзындығы 6 мм-ге дейін кесектерге кесіледі. Көкөністерді төсеу мойынның жоғарғы жағынан 1,5 см төмен тығыз болуы керек. Банкалар 20 минут ұсталады, содан кейін 40 градусқа дейін қыздырылған суы бар кастрюльге қойылады, қақпақпен жабылады және банкалар 0,5 литр - 10 минут, 1 литр - 12 минут баяу отта зарарсыздандырылады. Қызмет көрсетер алдында салат күнбағыс майымен дәмделеді.