Ашытылған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банкаға 1 литр: қияр - 450 г, асқабақ - 150 г, шөптер мен дәмдеуіштер - 20 г, құю - 380 г. Консервілеуге жарамды қияр мұқият жуылады. Құмыраның немесе эмальданған ыдыстың түбіне ащы шөптер (Ақжелкен, балдыркөк, аскөк, жалбыз жапырақтары, қарақат және шие), сарымсақ, ащы бұрыш және тұз салынады. Қайнатылған тұзды ерітіндімен құйыңыз (1 литр суға 67 - 70 г тұз) және оларды жауып, 3 - 4 күнге қалдырыңыз. Тұзды ерітінді ағызылады, сүзіледі және қайнатылады. Құмыраның ішіндегісін бірнеше рет ыстық сумен жуып, тұзды ерітіндімен құяды. 5 минуттан кейін. тұздық ыстық құйылады, сондықтан екі-үш рет қайталанады. Қайнаған тұзды ерітіндіге соңғы рет құйғаннан кейін, банка дереу жабылады. Стерилизациясы бар консервілерді дайындаған кезде, банкаларға салғаннан кейін, қияр мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен ыстық сүзілген тұзды ерітіндімен құйылады, қақпақпен жабылады және қайнаған суға зарарсыздандырылады: банкалар 0,5 л - 5 мин., 1 л - 10 мин., 3 л - 20 минут. Тұздалған қияр консервіленген және маринадталған қияр сияқты, сондай-ақ құрама ет ходжеподжасы мен маринадталған қиярды дайындау үшін қолданылады.