Стерильденген консервіленген кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты9 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Банкалардағы өнімнің арақатынасы: цуккини 60 - 65%, құю 35 - 40%. Бір банкаға 1 литр: цуккини - 600 г, сарымсақ (Тілімдер) - 2 - 4 дана., ащы бұрыш - 1 г, аскөк - 4 - 6 г, жалбыз - 4 - 6 г, шөптер (Балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен 4 - 6 г, ақ тамыр 3-4 г, желкек жапырақтары - 1 г, шие жапырағы (Дана.) - 6, қарақат жапырақтары - 6 дана., хош иісті бұрыш - 6 дана., сірке суы 6% - 50 - 60 г, тұз - 24 - 28 г. Сұрыпталған жас цуккини ластаушы заттар толығымен жойылғанша жуылады, судың ағып кетуіне жол беріледі. Жасылдар сұрыпталады, сабақтары, сарғайған жапырақтары алынып тасталады және жуылады. Дәмдеуіштер - ащы капсикум, ащы қара бұрыш, лавр жапырағы, сарымсақ - сұрыпталады, жуылады. Сарымсақ пен шөптер құмыраның түбіне дәмдеуіштер, содан кейін цуккини салынады: ұсақ тығыздары - тұтас, фигуралы, үлкендері дөңгелектерге немесе тілімдерге кесіліп, үйіндіге салынады. Құмыраның ішіндегісі ыстық тұзды ерітіндімен құйылады. Тұзды ерітінді үшін 50 г тұзды 1 литр суда ерітіп, қайнатады, тығыз шүберек арқылы сүзеді, 80 - 85С дейін қыздырады, 1 ас қасық 80% сірке қышқылын қосып, ыстық күйінде банкаларға құяды. Қақпақтармен жабылған, оларды су температурасы 40С-тан төмен емес зарарсыздандыру ваннасына орналастырады және 100С температурада зарарсыздандырады: сыйымдылығы 0,5 л банкалар - 9 мин., 1 л - 15 мин., 3 л - 20 мин.