Шөптер мен сарымсақпен толтырылған жасыл қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литрлік банка үшін - 500 г жасыл қызанақ, 20 г аршылған сарымсақ, 10 г тұз, 50 г 6% сірке суы, 70 г ақжелкен немесе балдыркөк, 350 г су. Консервілердің бұл түрін басқа жолмен де дайындауға болады. Дайындалған қызанақтарды банкаларға салып, 0,5 литрлік банкаға 1 шай қасық тұз және 5 шай қасық 6% сірке суын құйып, мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен қайнаған суға құйып, қақпағын жауып, сол режимде зарарсыздандырыңыз. Жасыл қызанақ алдыңғы рецепттегідей дайындалады, сарымсақ тазартылады және тілімдерге бөлінеді, шөптер жуылады және майдалап туралады. Қызанақтың тұқымдық ұяларына 1-2 түйір сарымсақ салынады, кесілген жерге 5-6 г шөптер салынады, тұздалады (1 қызанаққа 1 г тұз). Дайындаманы жүк астындағы кең ыдысқа мықтап бүктеп, салқын жерде 4-5 күн ұстайды. Содан кейін тұзды ерітінді ағызылады, ал қызанақ банкаларға салынады. Тұзды ерітінді қайнатылады және ыстық күйінде банкаларға құйылады, оларды 0,5 л - 5-7 минут, 1 л - 8-10 минут қайнатқанда зарарсыздандырады.