Салаттарды консервілеу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 5 кг қырыққабат 1 кг сәбіз 1 кг пияз 1 кг тәтті бұрыш 350 г қант 4 үстел/л тұз 400 г сірке суы 400 г өсімдік майы Көкөністерді турап, араластырып, тұз, қант, сірке суы, май қосып, таза стерильденген банкаларға салып, пластикалық қақпақтармен жабыңыз. және тоңазытқышқа салыңыз. гарнирге қосымша ретінде дәмді. 2. 3 кг қызанақ 1,5 кг сәбіз 2 кг пияз 2 кг тәтті бұрышты турап, банкаларға салып, 0,5 л банкаға - 1 шай қасық. тұз, 2 шай қасық. қант, 2 ас қасық. өсімдік майы, 1 ас қасық. л 9% сірке суы. 10 минут пастерлеңіз. 3. 1,5 кг қызанақ 1 кг тәтті бұрыш 0,6 кг қырыққабат 0,6 кг алма 0,3 кг пияз 300 г өсімдік майын турап, маймен араластырып, банкаларға салып - тұз бен қантты 1 шай қасықтан. 0,5 литрлік банкаға салып, 10 минут пастерлейді. 4. 1,5 кг қызанақ 0,7 кг сәбіз 1,5 кг бұрыш 0,7 кг қияр 0,3 кг пияз, ақжелкен мен аскөк 1,5 ас қасық. 9% сірке суы 1 ас қасық. дәміне қарай қант тұзы + 1 ас қасық. өсімдік майы 0,5 л банкаға. 10 минут пастерлеңіз. 5. 4 кг жасыл қызанақ 1 кг сәбіз 1 кг пияз *1 кг қырыққабат ( * - бұл қажет емес) *0,5 - 1 кг тәтті бұрыш *0,5 л томат тұздығы 1 ас қасық. су 1 бөтелке тұздалған. дәміне қарай майлар қант тұзы лавр жапырағы Барлығын кесіп тастайды. Тұз және т.б. Шырын ағып кетуі үшін тұруға рұқсат етіңіз. 45 - 60 минут қайнатыңыз, банкаларға ыстық етіп құйыңыз және ораңыз 6. көкөністердің арақатынасы ерікті - қызғылт және жасыл қызанақ, қияр, гүлді қырыққабат, пияз, сәбіз, жасыл бұршақ, салат бұрышы, сарымсақ. Қызанақтар кішкентайларын таңдайды - оларды тұтастай салады, пиязды да салады, сәбізді қалыңдығы 0,5 см-ге дейін кесектерге кеседі, ұсақ қиярларды тұтастай салады, үлкендерін тілімдерге бөледі, бұршақтарды кеседі. ұзындығы 2-3 см.Дайындалған көкөністер банкаларға тығыз салынып, тұздықпен құйылады. 3 литрлік банка үшін - 1 литр су, әрқайсысы 40 г тұз және қант, 6 түйір хош иісті бұрыш, 16 қалампыр бүршігі, 5-10 ас қасық. қасықтар 5% сірке суы. Банкалар мойыннан 2 см төмен қайнаған тұздықпен құйылады, 60 градусқа дейін қыздырылған суға арналған кастрюльге қойылады, 15 минут зарарсыздандырылады және оралады 7. Ол қыста сорпаларға/борщқа/негізгі тағамдарға қоспа ретінде де, салат ретінде де жақсы өтеді. пияз, аздап бұрыш және тұздалған қияр. Банкалар жуылады және зарарсыздандырылады. Онда түбіне (1 литрлік банкаға) 1 лавр жапырағы, бірнеше бұрыш бұрышы, 1-2 қалампыр, 1/4 тәтті бұрыш салынады. Содан кейін төрттен туралған қызанақ, қолмен аздап ұсақталады және мұның бәрі 30 минут бойы зарарсыздандырылады. Айналады. 8. Қызанақ - 3 кг Сәбіз - 1,5 кг Пияз - 1,5 кг Тәтті бұрыш - 1,5 кг Тұз - 100 г 70% сірке суы - 2 ас қасық. қасықтардың барлығы 10 600 граммдық банкаларға арналған. Бұл шаруашылықтың барлығын ұсақтап турап, қолайлы эмаль ыдыста араластырыңыз. Қаласаңыз, кез келген дәмдеуіштерді қосуға болады, бірақ оларсыз да қосуға болады. Қақпақты жабыңыз және 10-12 сағатқа қалдырыңыз. Осыдан кейін отқа қойыңыз және қайнатыңыз. 30-40 минут қайнатыңыз. Міне, бәрі. Банкаларға салыңыз және тығыз жабыңыз (немесе ораңыз).