Тәтті және қышқыл құйылған Брюссель өскіндері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір литрлік банкаға: 2 бұршақ қара бұрыш, хош иісті бұрыш, 1 кішкене пияз, 1/2 шай қасық сары қыша тұқымы 1 құйыңыз - 60% қырыққабат пен 40% құю кезінде: 1 литр суға 0,25 л 8% сірке суы, 60 г қант және 20 г тұз құйыңыз I1 құйыңыз - 70% қырыққабат пен 30% құю кезінде: 1 литр суға 0,3 л 8% сірке суы, 70 г қант және 25 г тұз, Тазартылған, шайылған Брюссель өскіндерін тұзды суға (1 литр суға 10 г тұз) жұмсақ болғанша қайнатады, алып тастайды және қысқа кептіруден кейін қыздырылған банкаларға салады. Сонымен қатар, ол шайылған дәмдеуіштермен және пияздың жұқа сақиналарымен ауыстырылады және ыстық ыдыспен құйылады. Банкалар жақсылап жабылып, ыстық сумен зарарсыздандырылған ыдысқа салынып, зарарсыздандырылады. Банкаларда зарарсыздандыру уақыты: 85 С дейін қыздыру - 20 минут, 85 С температурада зарарсыздандыру : көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 25 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 20 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады