Алмамен маринадталған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг қырыққабат үшін - 100 г алма (Антоновка), 5 г зире немесе аскөк, 50 - 100 г қант, 25 г тұз, 5 - 10 дана. бұрыш пен қалампыр, құю үшін: 1 литр суға - 0,3 - 0,4 л 9% сірке суы, Қырыққабатты дайындап, жолақтарға кесіңіз. Антоновка қабығы мен өзегін аршып, жолақтарға немесе текшелерге кесіңіз. Қырыққабатты туралған алмамен араластырыңыз, тұз бен қант қосып, 2 - 3 сағатқа қалдырыңыз. Толтырғышты дайындаңыз және онымен банкалардың төрттен бірін толтырыңыз, оған қырыққабатты алма мен дәмдеуіштермен салыңыз, толтырғышты аздап тығыздап, құймаңыз. 90С температурада пастерлеңіз, жарты литрлік банкалар 20 минут, литрлік және екі литрлік банкалар 25 минут.