Алмамен маринадталған ақбас қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1 кг қырыққабат, 100 г алма (Антоновка), 5 г зире немесе аскөк тұқымы, 50-100 г қант, 25 г тұз. Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 0,3 - 0,4 литр 9% сірке суы.
Сипаттамасы Бір литрлік банкаға - 5-8 бұршақ қара және хош иісті бұрыш. Қырыққабатты маринадтауға арналған сияқты дайындаңыз және ұсақтаңыз. Антоновка қабығы мен өзегін аршып, жолақтарға немесе текшелерге кесіңіз. Қырыққабатты туралған алмамен араластырып, тұз, қант, бұрыш қосып, 2-3 сағатқа қоямыз. Толтырғышты дайындаңыз және онымен банкаларды 1/4 толтырыңыз, оларға қырыққабатты алма мен дәмдеуіштермен салыңыз, оларды аздап тығыздаңыз. Құюды құюға болмайды. 90 ° C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 20 минут. литрлік және екі литрлік - 25 мин.