Бұрышпен маринадталған ақбас қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 1 кг қырыққабат, 1 кг тәтті бұрыш, 100-200 г пияз, 40-60 г тұз. Құю құрамы: 1 литр суға - 0,43 л 9% сірке суы, 200-300 г. қант. Бір литрлік банкаға - 3-4 г зире немесе аскөк тұқымы.
Сипаттамасы Тәтті бұрыштың жасыл етті жемістерін тұқымдардан тазалаңыз, 4-5 минут ақшылдатыңыз. қайнаған суға салып, бірден суық суға салқындатыңыз. Бұрышты ұсақтап тураңыз, қырыққабатты тазалаңыз және маринадтауға арналған етіп тураңыз. Пиязды тазалап, кішкене текшелерге кесіңіз. Дайындалған көкөністерді араластырыңыз, тұз қосыңыз. Ыстық құю арқылы банкалардың 1/4 бөлігін толтырыңыз. Банкаларды өсімдік қоспасымен толтырыңыз, сонда құю оларды үстіңгі жағымен жабады. Құюды құюға болмайды. 90 ° C температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 15 минут. литрлік және екі литрлік банкалар - 20-25 минут.