Болгар тілінде толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 6,5 кг қызанақ, 600 г пияз, 4 кг сәбіз, 250 г ақжелкен тамыры, 130 г ақжелкен тамыры, 130 г балдыркөк тамыры, әрқайсысы 50 г аскөк, ақжелкен, балдыркөк, 100 г тұз, 100 г. қант, 15 г. қызыл ащы бұрыш, 10 г. қара бұрыш.
Сипаттамасы Фаршпен толтыру үшін шамамен 4 кг піскен қатты қызанақты алыңыз. Сабақ жағынан қызанақты пышақпен кесіп, шай қасықтың көмегімен тұқымы бар целлюлозаны таңдаңыз. Қалған қызанақтарды тілімдерге кесіңіз де, таңдалған целлюлозамен бірге эмальданған кастрюльде қайнағанша қыздырыңыз. Қант, тұз, бұрыш қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. үздіксіз араластыра отырып. Құюға арналған тұздық дайын. Пиязды тазалаңыз, - ені 3-4 мм жолақтарға кесіңіз және өсімдік майына қызарғанша қуырыңыз. Тамырларды аршып, қалыңдығы 3-4 мм сақиналарға немесе бүйірі 7 мм текшелерге кесіңіз. Оларды өсімдік майына бөлек қуырыңыз. Жасылдарды ұсақтап тураңыз. Толтыруға дайындалған көкөністерді араластырыңыз, тұздың жартысын қосып, қызанақты осы қоспамен толтырыңыз. Шұңқырды қызанақтың кесілген бөлігімен тартылған етпен жабыңыз. Толтырылған қызанақты банкаларға салыңыз, 85- 90 ° C дейін қыздырылған тұздықты құйыңыз және қайнаған суға зарарсыздандырыңыз (литрлік банкалар 60 минут).