Өсімдік майындағы баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 5 кг баклажан үшін 200 г пияз, 400 г сәбіз және 200 г балдыркөк тамыры, 3 түйір ақжелкен мен 800 мл, өсімдік майы қажет.
Сипаттамасы Жас, жаңа піскен баклажандарды жуыңыз, сабақтарын жемістердің бір бөлігімен және бланш бөліктерімен бірге қайнаған суға 50 г мөлшерінде құйыңыз. бір литр суға тұз. Суды алып тастағаннан кейін, баклажандарды қалыңдығы 2 см кесектерге кесіңіз, содан кейін оларды 10 минут бойы ыстық өсімдік майына қуырыңыз. Оларды майдан шығарғаннан кейін ұнтақталған қара бұрыш себіңіз. Қуырылған баклажандарды пияз, сәбіз, балдыркөк кесектері мен туралған ақжелкенмен кезектесіп, сыйымдылығы 400 мл банкаларға салыңыз. Қуырылған маймен жабыңыз. Банкаларды дереу герметикалық түрде жабыңыз және 15 минут зарарсыздандырыңыз.