Толтырылған баклажаннан қыста жинау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Кесілген жерлерді жақсылап басыңыз, әр баклажанды орап, балдыркөк жапырақтарымен байлаңыз, сонда толтырғыш сыртқа шықпайды. Баклажандарды банкаларға салыңыз (3-5 л), 3 литр су, 3 литр сірке суы, 500 г қатынасында дайындалған қайнатылған және салқындатылған тұздықты құйыңыз. тұз. Маринад баклажандарды барлық жағынан жақсы сіңіруі керек.
Сипаттамасы Жас, орташа өлшемді, қою күлгін түсті, тұқымдары әрең қалыптасқан, ішкі қуыстары жоқ баклажандарды алыңыз. Гүл сабақтарын гүл шоқтары мен жеміс бөлігінің түбінен кесіп тастаңыз. Өткір пышақтың ұшымен жемістің ұзындығы бойынша 3-4 тілік жасаңыз, бірақ оның ортасына дейін. Кесілген жерлерге жақсылап тұз себіңіз. 2 сағаттан кейін баклажандарды бөлінген ащы шырыннан сүзіп, суық сумен шайыңыз. Бланш 3 минут. қайнаған суға, дәміне қарай тұздалған, олар аздап ақсап, бөліктерге батырылады. Олар жақсы салқындағаннан кейін кесектерді майдалап туралған сәбіз, балдыркөк (тамыры мен жапырақтары), ақжелкен, туралған сарымсақ, қара бұршақ және хош иісті бұрыш қоспасымен толтырыңыз. Консервілерді пластмасса қақпақтармен жауып, салқын, қараңғы жерде сақтау үшін сақтау жақсы. Сақтау кезінде бір банкадан екіншісіне құюға болмайды. Қызмет көрсету кезінде баклажандарды турап, өсімдік майымен дәмдеңіз. Ол салат ретінде немесе пісірілген етке гарнир ретінде қолданылады.