Ірімшікпен толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер баклажандар 800 г, жұмыртқа 2, үгітілген ірімшік 1 стақан, еріген сары май 3 ас қасық, тұз, сарымсақ, айран немесе дәміне қарай йогурт.
Сипаттамасы Сабақты жақсы жуылған баклажаннан кесіңіз. Жеміс бойымен саңылау жасап, тұқымдарды шай қасықпен алып тастаңыз. Дайындалған баклажандарды қайнаған тұзды суға 5 минут салып қойыңыз, содан кейін оларды елекке немесе дуршлагқа тастаңыз. Қатты пісірілген жұмыртқаны ұсақтап турап, үгітілген ірімшік пен маймен араластырыңыз. Баклажандарды осы тартылған етпен еденге салып, майланған пісірме табаққа салыңыз, үстіне май құйып, пеште пісіріңіз. Сарымсақты ұсақтап турап, айранмен немесе йогуртпен араластырып, тұздық ретінде қызмет етіңіз.