Баклажаннан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Көп мөлшерде пісіру ұсынылады, себебі олар тез бітеді, әсіресе арақ астында. Баклажандарды ұзынынан жіңішке тілімдерге кесіңіз (маңызды: қабығын тазаламаңыз, әйтпесе "Тұшпара" құлап кетеді), тұздап, алынған шырынды төгіп тастаңыз. Кесектерді өсімдік майына қытырлақ болғанша қуырыңыз. Суытып алсын. Қызанақты жарты сақинаға, болгар бұрышын текшелерге кесіңіз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз, майонезбен араластырыңыз (дәміне қарай). Баклажанның әрбір тілімін бір жағынан сарымсақ-майонез массасымен майлап, тілімнің бір шетіне қызанақтың бір бөлігін, үстіне болгар бұрышының бір бөлігін салып, тілімді орамға айналдырыңыз.