Шарап соусының астындағы жұмыртқалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер 6 жұмыртқа, 6 тілім нан (жақсырақ ақ, "Кірпішпен") 4 пияз, 1 түйір сарымсақ, 3 тілім ысталған төс еті (қалыңдығы 1 см), 1 шоқ жаңа піскен шөптер, 50 г сары май, 3/4 бөтелке құрғақ қызыл шарап, 2 ас қасық. ас қасық ұн, тұз, бұрыш, үгітілген мускат жаңғағы, 1 стакан сірке суы. Қамыр үшін: 2 ас қасық. ас қасық ұн, қуыруға арналған 1/4 кесе өсімдік майы.
Сипаттамасы Пияздың ортаңғы бөлігін сақиналарға кесіңіз. Кеудеден төртбұрышты пішінді 6 тілімді кесіңіз, қызартыңыз. Сол табада тұздықты дайындаңыз: төс етінен шошқа майын кесіңіз, туралған сарымсақты және қалған пияз жапырақтарын қосыңыз (пияз қатты қуырылмауы керек!). Шарапты құйыңыз, шөптерді салыңыз, аздап тұз, бұрыш қосыңыз, мускат жаңғағын қосыңыз. Қақпақпен жабыңыз және баяу отта 25 минут қайнатыңыз. Нан кесектерін қызартып, пияз сақиналарын ұннан, судан және тұздан жасалған қамырға батырып қуырыңыз. Жұмыртқаларды бір-бірлеп жарып, сірке суы қосылған қайнаған суға құйыңыз (1,5 литр), 3 минут қайнатыңыз. Жылы тұзды суға салыңыз. Тұздықты оттан алыңыз, ағызыңыз, 2 ас қасық ұн қосылған сары май қасық қосыңыз. Кеуде етінің тілімдерін сол жерге түсіріп, қайнатыңыз. Қуыруға арналған табаларға нан кесектерін, сосын төс еті мен жұмыртқаны салыңыз. Қуырылған пиязбен безендіріңіз және тұздықпен жабыңыз. Қанша порцияға арналған: 6.