Желкек соусындағы шортан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1,5-2 кг шортан, 2 пияз, 1 сәбіз, балдыркөк пен ақжелкеннің 1 тамыры, 3 қара бұрыш бұршағы, 1 шай қасық қант, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1,5 ас қасық. ұн қасықтары, 2 ас қасық. үгітілген желкек қасықтары, 1 стакан қаймақ, 1/2 лимон, тұз.
Сипаттамасы Көкөністерден, пияздан, дәмдеуіштерден қайнатпа дайындаңыз. Оны електен өткізіп, суытыңыз. Тұздықты дайындау үшін бір стақан сорпаны алыңыз. Балықты кесіңіз, кесектерге кесіңіз және үлкен таяз ыдысқа салыңыз. Суық сорпаны құйып, баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Дәміне қарай тұз себіңіз. Тұздық: сары май мен ұннан жасалған жеңіл таңғышты дайындаңыз. Оны бір стақан сорпамен сұйылтыңыз, үгітілген желкек, дәміне қарай тұз, қаймақ, аздап қант, лимон шырынын қосыңыз. Араластыра отырып, тұздықты қайнатыңыз. Шортан кесектерін табаққа салыңыз, сонда сіз тұтас балық туралы әсер аласыз және кішкене тұздықпен жабыңыз. Қалған тұздықты тұздық ыдысында қызмет етіңіз. Гарнир - қайнатылған картоп.