Треска, шортан, табан балық, саңырауқұлақ қосылған бурбот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г балық, әрқайсысы 1 дана. ақжелкен, сәбіз, 1 бас пияз, 150 г жаңа саңырауқұлақтар, 1/2 ас қасық. сары май қасықтары, 5 дана. бұрыш бұршағы, 1 лавр жапырағы.
Сипаттамасы Балықтың жартысын жауып тұратындай етіп, аз мөлшерде ащы сорпаны дайындаңыз. Ондағы балықты қайнатыңыз, бөліктерге бөліңіз. Жаңа саңырауқұлақтарды (порчини немесе шампиньондар) дайындап, жұқалап тураңыз, оларды өз шырынында сұйықтық қоспай-ақ қайнатыңыз. Дәміне қарай тұз бен май қосып дәмдеңіз. Дайын балықты пештің шетіне қойыңыз, сорпаны ағызыңыз, ағызыңыз және оған томат тұздығын дайындаңыз. Балықты табаққа салыңыз, үстіне саңырауқұлақтармен безендіріңіз, тұздықты құйыңыз және туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.