Қияр тұздығындағы балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер балық - 600-1000 г. пияз - 1 дана. сәбіз - 1 дана. лавр жапырағы - 3-4 дана. қара бұрыш - 10-15 дана. су - 1 литр тұз - дәміне қарай қияр тұздығы - 250 мл.
Сипаттамасы Пияз, сәбіз, лавр жапырағы, бұрыш және тұздан дәмді сорпаны дайындаңыз. Қайнаған сорпаға қияр тұзды ерітіндісін қосып, қайтадан қайнатыңыз. Балықты (қолайлы: треска, шортан, табан, табан және бурбот) қабыршақтар мен сүйектерден тазартып, оны кесектерге бөліп, терісін жоғары қаратып қайнаған суға салыңыз. 15 минут қайнатыңыз. Пісірілген картоппен және поляк немесе томат тұздығымен бірге қызмет етіңіз.