Треска, галибут, жылқы скумбриясы, қайнатылған теңіз алабұғасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г балық, 600 г картоп, әрқайсысы 1 дана. сәбіз, ақжелкен, пияз, 5-6 бұршақ хош иісті бұрыш, 2 лавр жапырағы.
Сипаттамасы Ащы сорпаны дайындаңыз. Бөлшектерге кесілген балықты қайнаған суға батырыңыз, қайнатыңыз, содан кейін отты азайтыңыз және жұмсақ, әрең байқалатын қайнатумен жұмсақ болғанға дейін (шамамен 15 минут) пісіріңіз. Сорпаның бір бөлігін абайлап төгіп тастаңыз, ал балықты салқындатпау үшін пештің шетіне қойыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз және оған тұздық дайындаңыз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.