Жұмыртқасы бар қайнатылған треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 600-800 г балық, 1 ақжелкен мен балдыркөк тамыры, 1 пияз, 3 лавр жапырағы, 5 бұршақ хош иісті бұрыш, 3 ас қасық. ас қасық май, 4-5 жұмыртқа, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тресканы дайындаңыз, сүйектерді алыңыз, теріні алып тастаңыз және бөліктерге бөліңіз. Желбезектерді, құйрықтарды, ұсақ балықтарды аздап сумен жауып, тұз, бұрыш, лавр жапырағы, тамырын қосып, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін сорпаны сүзіп, қайнатыңыз, оған балық кесектерін салып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. . Оттан алыңыз және балық суып кетпес үшін жылы жерде ұстаңыз. Жұмыртқаны пакетке қайнатыңыз, ол үшін оларды қайнаған суға салып, 5 минут қайнатыңыз. Балықты табаққа салыңыз, үстіне еріген сары май құйыңыз, үстіне қабығы бар жұмыртқаны, тұзды салыңыз, туралған ақжелкенге себіңіз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.