Жұмыртқа мен май қосылған қайнатылған треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г филе), әрқайсысы 1 дана. сәбіз, ақжелкен, балдыркөк және 1 бас пияз, 1 -2 лавр жапырағы, 4- 5 бұрыш бұршағы, 1,5 ас қасық. май қасықтары, 2 жұмыртқа, 800 г картоп
Сипаттамасы Сәбізді, ақжелкенді, балдыркөкті, пиязды аршып, турап, суға қайнатып, тұз, хош иісті бұрыш, лавр жапырағын қосамыз. Дайындалған тресканы бөліктерге бөліп, үстіне ыстық сорпаны құйыңыз (сұйықтық тек балықты жауып тұратындай етіп), отқа қойыңыз, тез қайнатыңыз, көбікті алыңыз, қызуды едәуір азайтыңыз және баяу отта әрең дегенде қайнатыңыз 15-20 минут. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, салқындатыңыз, қабығынан тазартыңыз және ұсақтаңыз. Дайын балықты абайлап, кесектерін мыжып алмауға тырысыңыз, табаққа салыңыз, туралған жұмыртқа мен ақжелкенге себіңіз, үстіне еріген сары май құйыңыз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.