Қаймақта қуырылған мөңке балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер мөңке 1 кг, өсімдік майы 1/2 кесе, пияз 2, жұмыртқа 3, қаймақ 2 кесе, нан үгіндісі, ақжелкен немесе аскөк көк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Мөңке балығын тазалаңыз, ішін тазалаңыз, тұздап, құрғағанша сүртіңіз. Пиязды ұсақтап турап, майға қуырыңыз. Жұмыртқаны шайқаңыз және пиязбен араластырыңыз. Балықты жұмыртқа мен пияз қоспасына, сосын нан үгіндісіне салып, екі жағынан ыстық табада қуырыңыз. Барлық қуырылған балықты табаға салыңыз, қаймақ құйыңыз және оны 2 рет қайнатыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Қуырылған мөңке балығын табақтарға салып, үстіне ақжелкен немесе аскөк себіңіз.