Қуырылған мөңке балығы қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер ұсақ балық 400 г, мөңке 600 г, қызылша 2 орташа, пияз 2, жаңа қырыққабат 250-300 г, өсімдік майы 3 ас қасық, бидай ұны 1 стакан, сірке суы 3% 1 ас қасық, аскөк шоғыры, қаймақ 1/2 кесе, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қызылшаны, қырыққабатты, пиязды ұсақтап турап, өсімдік майымен жұмсақ болғанша қуырыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын 1 ас қасық ұнды 3 ас қасық ыстық сумен сұйылтып, өсімдік қоспасымен араластырыңыз. Ұсақ балықтан (руф, алабұға, руд немесе басқа) сорпаны пісіріңіз. Дәке арқылы сүзіп алыңыз, балықты тастаңыз. Сорпаны қайнатыңыз және оған қуырылған көкөністерді салыңыз. Әрі қарай, үйдегі борщ сияқты пісіріңіз. Мөңке балығын тазалаңыз, егер олар үлкен болса, кесектерге, тұзға кесіңіз, ұнға салып, өсімдік майына аздап қуырыңыз. Қуырылған мөңке балығын пісіру аяқталғанға дейін 5 минут бұрын борщқа салып, қасық сірке суын, тұзды құйыңыз. Қаймақ пен шөптерді борщ қосылған табаққа салыңыз. Қаласаңыз, бұл борщты майшабақпен толықтыруға болады. Ол үшін майшабақ нан квасына немесе сүтке малынған, ұнға оралған, сары майға қуырылған. Қуырылған майшабақ тұқы балығымен бірге қайнаған сорпаға батырылады. Бұл борщ әуесқойларға арналған.