Пісірілген треска немесе теңіз алабұғасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г филе), 1-2 бас пияз, 2,5-3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары.
Сипаттамасы Дайындалған балықты бөліктерге, тұзға, бұрышқа кесіңіз, ұнға ораңыз. Пиязды ұсақтап турап, өсімдік майына аздап қуырыңыз. Балықты терең табаға немесе пісірме табаққа салыңыз, үстіне қуырылған пияз себіңіз, өсімдік майын құйыңыз және 2-3 ас қасық қосыңыз. қасық ыстық су. Пешке салыңыз да, 20 минут пісіріңіз, содан кейін ыдысқа абайлап салыңыз, пісіру кезінде пайда болған шырынмен жабыңыз, туралған шөптерге себіңіз. Қуырылған немесе қайнатылған картоппен немесе ұсақталған қарақұмық ботқасымен бірге қызмет етіңіз.