САЗАННАН (немесе басқа балықтан) ЖАСАЛҒАН ПЛАКИЯ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сазан-1250 кг, пияз-750 г, өсімдік майы - 300 мл, қызанақ - 250 г, шарап - 1 стакан, ақжелкен - 3 шоқ, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Балықты тазалаңыз, жуыңыз, кесектерге кесіңіз, тұзбен сүртіңіз және бұрыш себіңіз. Жіңішке тілімдерге кесілген пиязды қыздырылған майға құтқарыңыз, содан кейін қабығы аршылған және майдалап туралған қызанақты, майдалап туралған көк ақжелкенді және ұнтақталған бұрышты қосып, шарап құйып, жақсылап араластырыңыз. ит, бұқтырылған табаның немесе пішіннің түбіне қойыңыз, балықты үстіне қойып, пешке салыңыз, мезгіл-мезгіл балықтың үстіне тұздық құйыңыз. Дайын балықты сопақша табаққа салыңыз, пішінін қалпына келтіруге тырысыңыз, үстіне тұздық құйыңыз. Ол ыстық күйінде де, суықта да беріледі. Тағамды кез келген балықтан жасауға болады.