Жыланбалық пісірілген
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г жыланбалық, 12 картоп түйнегі, 3 ас қасық. еріген сары май қасықтары, 4 жаңа піскен қызанақ, тұз, аскөк, 1 стакан қызыл тұздық.
Сипаттамасы Жас қара нүктелерде тері бетіндегі шырышты қырып, жуып, ішін алып тастап, бастарын кесіп, қайтадан жуған дұрыс. Бір порцияға 2 данадан кесіңіз, сыртын және ішін сары маймен майлаңыз, тұз себіңіз, табаға салыңыз да, алдын ала қыздырылған пеште пісіріңіз, мезгіл -мезгіл айналдырып, май құйыңыз. Жыланбалықты картоп пюресімен безендіріңіз, балықтың үстіне қызыл тұздық құйыңыз, қызанақпен безендіріңіз, майдалап туралған аскөк себіңіз.