Пісірілген қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г. қой еті, 6 картоп түйнегі, 4 пияз, 1 стакан бұршақ немесе бұршақ, 2 қызанақ, 1 баклажан, 1/2 ақжелкен тамыры, балдыркөк, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, жасыл ақжелкен немесе кинза.
Сипаттамасы Қойдың иығын жуыңыз, бір порцияға 3-4 бөлікке кесіңіз, шикі пияз кесектерімен, шикі картоп кесектерімен, баклажанмен, жасыл бұршақпен араластырылған кастрюльге салыңыз (сонымен қатар бұршақты немесе бұршақты дәндерде қолдануға болады). Үстіне ақжелкен мен балдыркөк тамырларын байламға байлап қойыңыз. Барлығын тұз, бұрыш себіңіз, ыстық су құйыңыз, ол тек өнімдерді жабады, пешке салыңыз және жұмсақ қайнатылғанша пісіріңіз, көбікті мезгіл -мезгіл алып тастаңыз, соңында қызыл қызанақтың тілімдерін салыңыз. . Кәстрөлді дайын қой етімен бірге пештен алыңыз, ақ тамырлардың шоғырын алыңыз, майдалап туралған кинза немесе ақжелкен шөптеріне себіңіз. Қойды бір қазанға салыңыз, оны табақтарға салуға болады. Қанша порцияға арналған: 4.