шрамы 1 кг, тұз, ұнтақталған бұрыш, лавр жапырағы, зире,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Дайындалған тыртықтарды мезгіл-мезгіл суды ауыстырып, 2-3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Кәстрөлге 3-4 литр су құйып, тыртықтарды, тұзды, сәбізді, лавр жапырағын, зире, ақжелкенді салып, жұмсарғанша пісіріңіз (2-3 сағат). Пісірілген тыртықтарды ұнтақталған бұрышпен, туралған сарымсақпен, ақжелкенмен себіңіз, ораңыз, жіптерге байлаңыз, сорпаға салыңыз және тағы 1/2 сағат пісіріңіз.Сорпадан алыңыз, жіптерді алыңыз, тілімдерге кесіңіз, табаққа салыңыз, қасына күрделі гарнирді салыңыз. картоп, сәбіз, маринадталған қияр. Желкек пен сірке суын бөлек ұсыныңыз.
Сипаттамасы ақжелкен 2 тамыр, сарымсақ 4 -5 түйір, ақжелкен бір шоқ жасыл. Гарнирге: картоп 8, тұздалған қияр 2. Дайындалған тыртықтарды мезгіл-мезгіл суды ауыстырып, 2-3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Кәстрөлге 3-4 литр су құйып, тыртықтарды, тұзды, сәбізді, лавр жапырағын, зире, ақжелкенді салып, жұмсарғанша пісіріңіз (2-3 сағат). Пісірілген тыртықтарды ұнтақталған бұрышпен, туралған сарымсақпен, ақжелкенмен себіңіз, ораңыз, жіптерге байлаңыз, сорпаға салыңыз және тағы 1/2 сағат пісіріңіз.Сорпадан алыңыз, жіптерді алыңыз, тілімдерге кесіңіз, табаққа салыңыз, қасына күрделі гарнирді салыңыз. картоп, сәбіз, маринадталған қияр. Желкек пен сірке суын бөлек ұсыныңыз.