Алма тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Екінші әдіс Дайындалған алмаларды (жоғарыдан қараңыз) ыдысқа салып, суға құйыңыз (норманың 1/3 бөлігі), қақпақпен жабыңыз, пісірілгенге дейін қалдырыңыз және електен немесе сүрту машинасымен сүртіңіз. Алынған алма тұздығына қант салып, қалған (норманың 2/3 бөлігі) суды құйып, қайнатыңыз. 5-7 минуттан кейін шпатламен тез араластыра отырып, бұрын салқындатылған сумен сұйылтылған картоп крахмалын қосып, қайнатыңыз. Тұздықты салқын немесе ыстық етіп ұсыныңыз. Бұл тұздықты кептірілген алмадан жасауға болады. Тұздыққа жарма, күріш кастрюльдері, тары, макарон өнімдері, пудингтер, құймақ, салқын жемістермен бірге беріледі.
Сипаттамасы Алма - 600 г, су - 350 г, қант - 25 г Алма - 600 г, су - 300 г, қант - 150 г, картоп крахмалы - 300 г, даршын 0,1 г Бірінші әдіс Алманы суық сумен жуып, турап, тұқымын алып тастап, дайын болғанға дейін жабық ыдыста пісіріңіз. Қайнаған су бастапқы көлемнің кем дегенде 1/3 бөлігін құрауы керек. Пісірілген алмаларды суытып, жиі електен немесе сүрткіш машинамен сүртіңіз. Алынған алма тұздығына қант, даршын ұнтағын салып, шпатламен араластыра отырып, 10-12 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында тұздықты шайқауышпен шайқаңыз. Тұздық ыстық күйінде қуырылған қаз, үйрек, етпен бірге беріледі.