Тауықтардың өңделген ұшаларын 4-6 бөлікке бөледі. Бөлшектер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ескертпе: Ақ тұздықты дайындау үшін 1 ас қасық алыңыз. қасық үй майы немесе маргарин және 1 ас қасық. қасық ұн. Сары майды табада ерітіп, ұн қосыңыз. Алынған массаны аздап сарғайғанша мұқият араластыра отырып, баяу отта қуырыңыз. Содан кейін суды кішкене бөліктерге құйып, қоюланғанша қайнатыңыз, 1-2 минут қайнатыңыз, тұздық дайын болады. Саңырауқұлақтары бар тауықтарға арналған ақ тұздықты дайындау үшін судың бір бөлігін қаймақпен алмастыруға болады, оны 2-3 минут қайнатпас бұрын енгізеді.
Сипаттамасы терең табаға салып, үстіне су құйып, сары май (1 ас қасық қасық), тұз, бұрыш, ақжелкен, сәбіз, шикі, жақсылап жуылған саңырауқұлақтарды (табақ, шампиньондар, шошқалар, бал саңырауқұлақтары немесе түтікшелер: болетус, болетус, ақ), қуырылған пияз және 20-30 минут пісірілгенге дейін бұқтырыңыз. Содан кейін тауықтар мен саңырауқұлақтарды алып тастап, сорпаны жартылай буландырады, содан кейін оған ақ тұздық қосады. Қоспа қайнатылады және сүзіледі. Қызмет көрсетер алдында тауықтардың кесектерін табаға салады, үстіне туралған бұқтырылған саңырауқұлақтарды, қуырылған пиязды салып, тұздықпен молынан құяды. Тауықтарға жаңа піскен картоппен бірге қызмет етіңіз.