Қарлығаш ұялары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бұзау еті 150 (2 шар), жұмыртқа 1 дана., ақ нан 25, сүт 20, ақжелкен 5, пияз 25, ұнтақталған қара бұрыш және дәміне қарай тұз, тұздық үшін: өсімдік майы 5, ұн 5, қызанақ 100, ақжелкен 10, қара бұрыш 1.
Сипаттамасы Бұзау етін ет тартқыштан өткізеді, жұмыртқа, сүтке малынған ақ нан, ақжелкен, ұнтақталған қара бұрыш және үгітілген пиязды қосады. Дәміне қарай тұздап, жақсылап илегеннен кейін дымқыл қолмен тартылған из шарлар жасайды. Әрбір шарда ойық жасалады, онда қатты пісірілген жұмыртқаның жартысы ақуызбен жоғары қарай орналастырылады. Осылайша дайындалған "Ұялар" табаға салынып, келесідей дайындалған тұздықпен құйылады: ұн өсімдік майына қуырылады, қайнатылған шырынмен сұйылтылады және електен сүртіледі.қызанақ, жасыл ақжелкен мен қара бұрыш бұршағын қосыңыз. Табаны қақпақпен жауып, жылы шкафқа 25-30 минутқа қояды.