Жасыл бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасыл бұршақ 100, зәйтүн майы 25, пияз 10, ұн 5, қызанақ 20, қышқыл сүт 30, жұмыртқа 1/2 дана., ұнтақталған қызыл бұрыш 0,5, ұнтақталған қара бұрыш 0,2, ақжелкен 3, аскөк 3, жалбыз 1, тұз.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған және кішкене кесектерге кесілген жасыл бұршақтар сумен құйылады, тұздалады және қайнатылады. Зәйтүн майына қуырылған пияз, ұн, қызыл бұрыш және қабығынан тазартылған қызанақ сорпаға дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын енгізіледі. Сорпа дәміне қарай қышқыл сүт, шикі жұмыртқа, ақжелкен, аскөк, жалбыз, ұнтақталған қара бұрыш және лимон қышқылымен дәмделеді.