Ұйғази тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 300, балдыркөк (тамыр) 15, ақжелкен 5, саңырауқұлақтар 20, қара бұрыш, дәміне қарай имбирь, ақжелкен 3, тұз.
Сипаттамасы Тазартылған, тазартылған және жуылған тауық еті буындарда кесіліп, бөліктерге бөлінеді. Алынған кесектерді суық суға салып, қайнатады, құйып, етті суық сумен шайып, қайнатады, көбікті алып тастайды және баяу отта пісіруді жалғастырады. Тазартылған көкөністер мен шампиньондар текшелерге кесіліп, ет жартылай қайнатылған кезде сорпаға батырылады, оған таза дәке пакетіне оралған тұз бен дәмдеуіштер (Бұрыш, ақжелкен, зімбір) қосылады. Сорпа ет жұмсақ болғанша қайнатылады. Содан кейін сорпа тұздалған суға қайнатылған вермишельмен дәмделеді.