Ұнтақталған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ет (қалақша бөлігі)-1,5 кг, су-3-4 л, сәбіз, ақжелкен тамыры, ақжелкен тамыры, пияз, балдыркөк - тек 250 г, пияз - 1 орташа бас, ақжелкен, 2 жұмыртқа, ұн - шамамен 200 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жуылған етті суық сумен, тұзбен жауып, пісіруге қойыңыз. Көбікті алып тастаңыз және шикі, тазартылған және жуылған көкөністерді қайнаған сорпаға салыңыз, көбікті мезгіл-мезгіл алып тастап, баяу отта пісіріңіз. Ет дайын болғанда және сорпа 1,5 литрге дейін қайнатылған кезде, кастрюльді оттан шығарып, сорпаны сүзіңіз. 2 жұмыртқаны ұрып, ұнмен араластырыңыз, өте қатты қамыр алынғанша (кеспеге қарағанда қаттырақ) және оны ұсақ үккіште құрғақ, ұнсыз тақтаға сүртіңіз. Осылайша алынған және кептірілген дәндерді қайнаған сорпаға құйып, максимум 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны жасыл ақжелкенге себілген ыстық күйінде беріңіз.