Фин стиліндегі ет сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг сиыр еті, 2,5 л су, 1 ас қасық (үстіңгі жағы жоқ) тұз, 10 бұршақ ақ немесе қара бұрыш, 2 бас пияз, 2 сәбіз, 1/2 балдыркөк тамыры, 1/4 рутабага, 1/2 ақжелкен, 6 орташа картоп, 2 ас қасық майдалап туралған ақжелкен.
Сипаттамасы Етті шайыңыз, сүлгімен құрғатыңыз және құрғақ қайнаған суға салыңыз. Көбікті алыңыз, пиязды, тұзды, бұрышты салыңыз. Ет пісірілген кезде оны сіңірлерден тазалаңыз, үлкен кесектерге кесіңіз. Сорпаға швед, сәбіз, балдыркөк, ақжелкен мен соңғы картопты салыңыз. Ет дайын болғанға дейін сүйектерді алып тастаңыз, етті ұсақтап тураңыз, сорпаға салыңыз, сорпаны майдалап туралған ақжелкенмен безендіріңіз. Сорпаны түскі ас кезінде жаңа піскен нанмен, кваспен бірге жейді, кейде сүтпен жуады.