Чихиртма грузин тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порцияға арналған. Қой еті -- 500 г. пияз - 2 бас, ұн - 1 ас қасық. л май - 1 ас қасық. л жұмыртқа - 2 дана. шафран - 1/2 шай қасық. сірке суы - 2 ас қасық. л дәміне қарай жасыл ақжелкен, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қойды кішкене бөліктерге кесіңіз (бір порцияға 3-4 дана мөлшерінде), суық сумен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін қойды кастрюльден шығарып, сорпаны төгіп тастаңыз. Майдалап туралған пиязды табада майға қуырып, ұн сеуіп, тағы бір рет қуырыңыз. Ыстық сорпаға қой етін, ұнмен қуырылған пиязды салып, шафран, тұз, бұрыш қосып, қайнатыңыз. Сірке суын бөлек қайнатыңыз және сорпаға құйыңыз, содан кейін сорпаны қайтадан қайнатыңыз және оттан алыңыз. Қызмет көрсетер алдында жұмыртқаның сарысын шайқаңыз, оларды аз мөлшерде сорпамен араластырыңыз, сорпаға құйыңыз, араластырыңыз және қайнатпай қыздырыңыз (сарысы ұйып қалмас үшін), содан кейін сорпаны майдалап туралған ақжелкенге себіңіз.